div.meta-author { display:none; }

Projekt Fjärilsvingar


Projektet

Ett projekt som länge legat och grott och som ligger mig mycket varmt om hjärtat är Fjärilsvingar.

Det är ett projekt för familjer med små barn där en av familjemedlemmarna drabbats av en livshotande sjukdom. Det finns en otrolig styrka i kärleksfulla och glada bilder för att minnas underbara stunder.

Vi är en hel grupp fotografer över Sverige som ideellt engagerar oss i detta i flera nätverk bl.a ViPoesi och Arvids Vingar

5945894494_4594e10a86_b

Är man mitt i en svår behandling, kan bilderna fungera som något man kan titta på när man håller på att tappa hoppet att allt ska bli bra. Ligger man på sjukhuset, kan man ha bilderna bredvid sig i sängen för att inte sakna sin familj så mycket.

Jag vill kunna sprida glädje och kärlek och ge dessa familjer bilder för livet.

Fotograferingen är för att minnas livet som det var just här och nu. I vardagen, när man myser i soffan, eller när man är ute i parken och går en promenad, eller när man käkar varmkorv vid närmaste gatukök. Vi har alla bilder på oss när vi är uppklädda och ler inför fotografen, men dessa bilder fångar den äkta glädjen och kärleken som finns i familjen. Så bilderna kommer att vara en påminnelse om att trots sjukdom så finns det också glädje, respekt och kärlek.

Fotograferingen handlar om familjen, närheten, kärleken och glädjen, vilket gör att det blir en positiv upplevelse. Oavsett hur det slutar tror vi det är viktigt att kunna gå tillbaka och minnas det som hänt på ett positivt sätt, med hjälp av bilderna.

 

14987441521_ddbb7a787d_o

Fjärilen är en mycket gammal symbol för själen och till och med för själva livet.

Fjärilen är en symbol för förändring, nytt liv, lycka och glädje

Om du tror att jag kan hjälpa dig eller någon närstående till dig, skicka ett mail och berätta om din/er situation. Beskriv hur och varför du tror att dessa bilder kan hjälpa dig, så kommer jag att kontakta dig. Har du någon närstående som du tror skulle vilja blir fotograferade av mig, så tipsa gärna om mig till den familjen.

Vad kostar fotograferingen och vad får de som fotograferas?

Fotograferingen är helt gratis, då jag ”sponsrar” projektet med att bjuda på min tid, talang och bildrättigheter. Familjerna får de bästa bilderna på USB eller igenom en länk som bearbetade digitala filer, så att de kan printa ut hur många kopior de vill, utan att behöva kontakta mig. Jag är också lycklig lottad att ha sponsorer som bjuder på en fotobok samt en förstoring.

Värdet av allt detta är totalt över 10 000:-.

Var kommer bilderna att synas?

Om ni inte vill, kommer bilderna inte synas någonstans. Bilderna är för dig och det är du och din familj som kommer att bestämma om ni vill dela dem med andra eller inte.

 

Grounds, People and Property of Esalen Institute

Jag har sett en fjäril


en fjäril flög förbi


jag har sett en fjäril


fri från melankoli


jag ville hålla


denna frihet i min hand


men friheten är ingenting man fångar


men öppnar jag min hand


kan den vila där ibland
, nån gång ibland


om jag öppnar min hand kan den vila där ibland 
nån gång ïbland                                                                                                       Lisa Ekdahl

greeting_dialog_display="hide"